Preloader

'Dinten FIA parantos nyalametkeun dua nyawa': Carlos Sainz ngahatur nuhun saatos kameunangan Silverstone

Warta Inggris - The Independent » Carita Top RSS Feed
0

carlos sainz meunang thrill-a-menit Minggu Grand Prix Inggris - teras ngahormatan badan pamaréntahan Formula Hiji pikeun nyalametkeun kahirupan Zhou Guanyu saatos kacilakaan horor dina bukaan.

Sainz Ferrari nyandak budakna F1 meunangna dina usaha 150th na - ngéléhkeun supir Red Bull Sergio Perez jeung imah favorit Lewis Hamilton dina klimaks frenetic kana balapan musim di hareup catetan 142,000 fans di Silverstone.

Tapi babak ka-10 kampanye bakal inget keur kacilakaan rahang-muterna ngalibetkeun rookie Cina Zhou.

Genep detik saatos lampu pareum, Gasly dijieun kontak jeung george russell. Supir Inggris teras ngagentos pungkur katuhu tina mesin Zhou dina 160mph, malikkeun anjeunna kana hateupna sareng ngageser kaluar tina kontrol.

Tibalik ka handap, Zhou terus ngaliwatan gravel dina laju luhur kalawan sparks ngalayang saméméh anjeunna membanting kana halangan ban, sarta diawalan kana Anggar nyekel. Fans jeung fotografer ducked pikeun panutup kalawan Zhou urang Alfa Romeo tuluy ngagolér di sisina.

Nalika bandéra beureum dikibarkeun, tim ékstraksi bergegas ka Zhou, tapi sababaraha menit berlalu tanpa pembaruan nalika kaméra televisi dipotong tina tempat kacilakaan éta.

Anu umurna 23 taun sacara saksama dikaluarkeun tina cobaan anu pikasieuneun, sareng dibawa kabur dina ambulan ka pusat médis. Hebatna, ngan ukur sajam sareng 45 menit saatosna, Zhou dinyatakeun "cocok" sateuacan uih deui ka paddock.

Anjeunna tweeted: "Kuring henteu kunanaon, sadayana jelas. Halo nyalametkeun kuring ayeuna. Hatur nuhun sadayana pikeun pesen anu saé anjeun. ”

Tadi Minggu, dina Formula Dua - séri feeder F1 - mesin Dennis Hauger badarat di luhureun Roy Nissany dina kacilakaan lap munggaran.

Kadua supir lolos tanpa cilaka ku halo - alat panyalindungan kabina anu aya di luhur sirah supir, diwanohkeun ka motorsport tingkat luhur di 2018 - nyerep dampakna.

"Kahiji-hijina, kuring nyandak kaputusan pikeun henteu ningali kacilakaan éta," saur Sainz. "Nalika bandéra beureum kajantenan kuring terang pasti aya shunt ageung tapi kuring henteu ningali TV.

"Kuring luar biasa senang ningali Zhou kaluar tina mobil tanpa masalah anu ageung, sareng nalika kuring ningali naon anu kajantenan saatos balapan kuring kaget pisan. Ieu luar biasa. Kanyataan anjeunna kaluar tina éta gélo.

“Urang sok ngritik teh FIA tapi anjeun kudu masihan ka aranjeunna sabaraha aranjeunna geus mantuan kami, jeung kacilakaan di Formula Dua, teuing.

"Dinten FIA parantos nyalametkeun dua nyawa sareng urang kedah masihan ka aranjeunna, padamelan anu luar biasa anu aranjeunna lakukeun dina kasalametan.

Carlos Sainz nangtung dina luhureun mobilna dina perayaan (Tim Goode / PA)

"Anjeun lalaki teu tiasa ngabayangkeun kagancangan anu urang lakukeun dina kecepatan luhur, ngarobih arah, sareng terang yén urang tiasa ngalakukeunana kalayan aman. Kuring hatur aranjeunna pikeun ieu, sareng kuring resep olahraga pikeun éta.

Perez nambihan: "Parantos lami ti saprak urang ningali kacilakaan sapertos kitu. Hésé ningalina, teras pupus tina pikiran anjeun sareng cobian pokus.

"Nalika anjeun nguping jalma ngobrol ngeunaan topi gaji supir dina Formula Hiji, kami anu nempatkeun diri dina résiko janten kuring henteu nyangka yén éta leres-leres ngobrolkeun éta. Anu paling penting ayeuna nyaéta yén teu aya anu cilaka. ”

London-dilahirkeun Alex Albon ieu bray up dina kacilakaan kahiji-kuir sarta anjeunna dibawa ka Rumah Sakit Coventry pikeun cék precautionary saméméh dileupaskeun dina Minggu wengi. Stephen Ocon sareng Yuki Tsunoda ogé kalibet tapi limped deui ka liang pikeun perbaikan.

Russell, 24, anu henteu tiasa ngiringan ngamimitian deui, katingal ngaluncat kaluar tina kabina Mercedes anu stasioner sareng ngecas heula pikeun mariksa kaayaan sobat caket na Albon teras Zhou.

"Éta mangrupikeun hal anu paling pikasieuneun anu kuring tingali dina kahirupan kuring," saur Russell tina kacilakaan supir Alfa Romeo. “Éta pikareueuseun. Anjeunna macét di dinya sareng teu aya anu tiasa dilakukeun.

Balapan ditunda ampir sajam - sareng Sainz, anu sateuacana nyerah kalungguhanana Max Verstappen jeung team-mate Charles Leclerc, Blitzing a 10-kuir dash kana bandéra checkered handap periode mobil kaamanan telat dina karét seger meunang.

Leclerc, dina ban heubeul, murag ti mimiti ka kaopat dina soré nguciwakeun pikeun Monegasque, dibikeun Verstappen limped imah di katujuh sanggeus anjeunna sustained hiji kabocoran mimiti. Verstappen mingpin Perez ku 34 poin dina klasemen, sareng Leclerc langkung salapan deui.

Milih anjeun Réaksi!
Leave a Comment

Email alamat anjeun teu bakal dipedar.

September 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Pamaké Diverifikasi
profil Poto
Brian Gagak
@briancrow
profil Poto
Nonoka Chikugo
@nonokachikugo
profil Poto
Yuuki Mochimaru
@yuukimochimaru
profil Poto
Yuumi Asahina
@yuumiasahina
Iklan